Tippek, tanácsok kezdő jógázóknak

Tippek, tanácsok kezdő jógázóknakA jógázásról általában kétféle elgondolás létezik azokban, akik még nem ismerik. Az emberek egy része szerint a jóga nem is nehéz, bárki tudja csinálni, mások szerint pedig annyira nehéz, hogy nem is tudják, hogyan álljanak neki. A helyes hozzáállás természetesen a kettő között van. Mutatjuk, hogy mire kell figyelni kezdő jógásként.

A jógázást, ahogy bármilyen más mozgásformát, fokozatosan kell elsajátítani. Ha mindjárt az elején a mély vízbe veted magad, annak könnyen sérülés lehet a vége. Kezdőként tehát az alap mozdulatokat, mozgásokat kell először megismerni és elsajátítani. Fontos, hogy a pózokat helyesen kell végezni, ez kezdőként nehézségeket szokott jelenteni. Emiatt érdemes egy jóga oktatóval kezdeni a jógázást, aki segíteni tud, ha valamit nem szabályosan végzel. Lehet persze könyvből vagy Youtube videók alapján is kezdeni, de ilyen esetben nem lesz segítséged, nem lesz, aki kijavítsa a nem megfelelő pózokat. Ha mindenképpen egyedül szeretnéd elsajátítani a jógázás alapjait, akkor is érdemes először 1-2 jóga órára elmenni, hogy a számodra legjobb jógaórát megtaláld.

A jógázáshoz elengedhetetlen a megfelelő öltözet. Olyan ruhát válassz, amely kényelmes, de testhez simuló, hogy ne akadályozzon a mozgásban. Nem csak megfelelő ruházat, hanem megfelelő jógamatrac is kell. A matracnak két funkciója is van. Az egyik, hogy véd a hideg talaj ellen, a másik pedig, hogy megfelelő felületet, tapadást biztosít a jógázáshoz.