Nagyon fontos a megfelelő arcápolás télen

Nagyon fontos a megfelelő arcápolás télenAzzal valószínűleg mindenki tisztában van, hogy télen melegebben kell öltözni, hogy megfelelő védelmet nyújtsunk a hideg és a csapadékosabb időjárás ellen is. Az arcunkat azonban rendszerint nem szoktuk megfelelő védelemmel ellátni, pedig ez is nagyon fontos.

Szinte biztos, hogy mindenki észrevette már, ha a téli hidegben sokáig kinn tartózkodik, vagy nagyon fúj a szél, akkor az arcunk elkezd kipirosodni, sőt, ez akár fájdalommal is járhat. Ilyenkor kevesebb a napsütés is, így a vitaminokat is pótolni kell. A téli arcápolás nagy részét szerencsére otthon, saját magunk el tudjuk végezni, de lehetőség van persze téli arckezelés igénybevételére is.

Az egyik legfontosabb arcápolási teendő télen a rendszeres hidratálás, ezzel lehet ugyanis védeni az arcbőrt a kiszáradás ellen. A másik fontos feladat pedig már fent említett vitaminok pótlása. A vitaminok pótlását legtöbben táplálék-kiegészítőkkel oldják meg, pl. tabletta formájában. Ez nagyon jó mind a szervezet, mind a bőr szempontjából. A téli arcápoláshoz érdemes viszont olyan arckrémeket használni, melyek közvetlenül biztosítani tudják a vitaminokat az arcbőrnek.

Nem csak az arcbőr szárad ki, hanem az ajkak is, így azok is ápolásra szorulnak. Az ajakápolás viszonylag egyszerűbb, számos ajakápoló közül lehet választani, így mindenki megtalálhatja az a márkát és típust, ami számára a legjobban megfelel.