Hogyan lehet azonnal cégkivonatot beszerezni?

Hogyan lehet azonnal cégkivonatot beszerezni?Ahogy szinte minden ügyintézés esetén, úgy a céges ügyeknél is gyakran előfordul, hogy a határidő előtti utolsó pillanatban van szükség valamilyen dokumentumra. Az egyik leggyakrabban használt céges dokumentum a cégkivonat, szinte minden ügyintézés esetén be kell mutatni, be kell nyújtani. Ha olyan helyzetbe kerültél, hogy azonnal cégkivonatra van szükséged, akkor a következőket kell tenned.

Először is tisztában kell lenni azzal, hogy azonnal csak elektronikus formátumú cégkivonatot lehet beszerezni, a papír alapú dokumentumra mindenképpen várnod kell. A legtöbb ügyintézés ma már szerencsére online zajlik, ahol úgyis elektronikus dokumentumot várnak el.

Az azonnali cégkivonat beszerzés tehát online történik, pl. a https://cegkivonatletoltes.hu/ weboldalon keresztül. Szükséged lesz bankkártyára a gyors fizetéshez, valamint a cég nevére vagy adószámára, amelyről cégkivonatot akarsz igényelni.

Az első lépés, hogy megkeresed a cége neve vagy adószáma alapján a vállalkozást a rendszerben, amely cégkivonatára szükséged van. Jól látható, hogy nem csak saját vállalkozás cégkivonatát lehet így beszerezni, hanem bármely cégét. Ezt követően ki kell választani a dokumentum típusát (hiteles vagy e-hiteles cégkivonat). A következő lépésben meg kell adni, hogy milyen e-mail címre szeretnéd kapni a dokumentumot, valamint a számlázási információkat. A folyamat végén már csak a sikeres bankkártyás fizetés van hátra, ezt követően pedig a rendszer automatikusan elkészíti és elküldi a cégkivonatot.