Cégek múltjának megismerése cégmásolat segítségével

Cégek múltjának megismerése cégmásolat segítségévelCéges üzletkötések, partneri kapcsolatok kialakításakor nagyon fontos lehet, hogy a másik céget minél jobban megismerjük a szerződés aláírása előtt. Szerencsére nem csak az adott cégre lehet támaszkodni ilyen esetben, hanem lehetőség van cégmásolat beszerzésére, amely hivatalos forrásból, bizonyítottan tartalmazza a fontos információkat egy vállalkozásról.

Cégkivonatról valószínűleg mindenki hallott már, azokat az információkat tartalmazza egy vállalkozásról, melyek jelenleg is hatályosak, és a cégnyilvántartásban szerepelnek. A cégmásolat is hasonló információkat tartalmaz, azonban nem csak az éppen aktuálisakat, hanem visszamenőleg is mindent, ami a cégekről valaha szerepeltek a cégnyilvántartásban, így a dokumentum segítségével átfogó, hiteles képet kaphatunk egy vállalkozás teljes történetéről.

A cégek általános adatainak változását nyomon lehet követni a cégmásolatnak köszönhetően, Milyen gyakran változik a cég székhelye, könyvvizsgálói, a képviseletre jogosult személyek stb. Ami viszont az alap adatok változásánál sokkal fontosabb, azok a negatív információk.

A negatív információk olyan jellemzők, melyek alap eseteben nincsenek a cégkivonatokban, cégmásolatokban, csak akkor, ha fennállnak. Ilyen pl. a büntetőjogi intézkedés a cég ellen, vagyoni részesedés lefoglalása, ÁFA bevallás elmulasztása, adótartozás stb. Látható, hogy ezek mind olyan jellemzők, melyeket el kell kerülni a céges partnereknél, ha sikeres céget akarunk működtetni. Ha tehát egy vállalkozás múltjára vagyunk kíváncsiak, mindenképpen szerezzünk be egy hiteles cégmásolatot, mielőtt hivatalos kapcsolatot alakítunk ki velük.