Hogyan válasszunk cégkivonat kibocsátót?

Hogyan válasszunk cégkivonat kibocsátót?Cégkivonat beszerzésére rengeteg lehetőség áll rendelkezésünkre, elég csak egy Google keresést elvégezni, és számos cégkivonat kibocsátó honlapot, szolgáltatót találhatunk. Az egyes szolgáltatók közötti választáshoz fogunk néhány tanácsot adni.

Legtöbben az árak alapján hasonlítják össze a szolgáltatókat, azonban általában max pár száz forint különbség van az árak között, így érdemes egyéb szempontokat is figyelembe venni.

Az egyik ilyen szempont, hogy ismert, megbízható cégről van-e szó. Ezt úgy lehet megvizsgálni, hogy megnézzük, az adott vállalkozás mióta működik, mióta foglalkozik céges dokumentumokkal. A dokumentumok megbízhatóságát az Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat biztosítja, ha egy szolgáltató jelzi a honlapján, hogy innen jönnek a cégadatok, akkor azok a valóságot fogják tükrözni.

A jobb szolgáltatók arra törekszenek, hogy minél könnyebb legyen a cégkivonat igénylési folyamat. Ezt több módszerrel is el lehet érni. Az egyik ilyen a regisztráció nélküli vásárlás. Nagyon kevesen vannak, akik szívesen regisztrálnak egy céges dokumentum igényléshez. Ha ezek közé tartozunk, válasszunk olyan szolgáltatót, ahol ez lehetséges. Szintén ma már elengedhetetlen, hogy bankkártyával is lehessen fizetni a dokumentumokért, különösen, hogy akkor kapjuk meg a cégkivonatot, amikor sikeres volt a fizetés. A fizetés pedig csak bankkártyás fizetés esetén lesz azonnali.