Ez a weboldal sütiket használ. Az európai uniós jogszabályok értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy módosítsa adatvédelmi beállításait.
További információk Engedélyezem

Szerelem és szex /

Párkapcsolat /

Támaszd fel a kapcsolatodat!

Támaszd fel a kapcsolatodat!

Közzétéve: 2016.06.27.

Reggel felkeltek, megisszátok a kávét, egy puszi és elindultok dolgozni. Aztán este vacsora a konyhaasztalnál, egy film, alvás, és kezdődhet, előröl a mókuskerék…

Gyakran tartunk áldásnak egy nagy veszekedést, mert az megmozgat odabenn. Ilyenkor érzed, hogy még van lelked, amit meg lehet bántani, és százszor jobban esik ilyenkor a kibékülés. De valóban ennek kell történnie egy egészséges párkapcsolatban?

Romantika nélkül nem lehet élni, ezért egy romantikamentes kapcsolat sem lehet hosszú életű. Ha úgy gondolod, hogy megtaláltad a neked való férfit, akkor ne veszítsd el csupán azért, mert elfeledkeztetek a belsőséges viszonyról.

  1. Bocsásd meg a hibákat. Egy hosszú kapcsolatban, hamar felgyűlhetnek a problémák, amit egy esti borozás mellett könnyedén megbeszélhettek. Egyetlen aranyszabály van, hogy többé ugyanazokat a problémákat, már ne hánytorgassátok fel egymásnak.
  2. Kérj bocsánatot. Még akkor is megbánást kell tanúsítanod a cselekedeteid miatt, ha te ugyanerre a dologra nem sértődnél meg. Bármennyire nagy is az összhang köztetek, mégis csak két különböző személyiséggel rendelkeztek, ami neked természetes, az lehet, hogy a másiknak kifejezetten bántó.
  3. Mindennap állj meg két percre és gondold át a társad napját. Történt vele valami, ami rossz hatással volt az érzelmeire? Ha igen, akkor jóval nagyobb türelmet kell az irányába tanúsítanod, mint egy átlagos hétköznapon.
Támaszd fel a kapcsolatodat!
Dícsérj, dícsérj, dícsérj… Mindennapra öt dícséret. Ha nehéz feladatnak tartod, hogy öt jó tulajdonságát összeszed a férfinak, akit szeretsz, akkor valami már ...
  1. Mindig nézd a társad legjobb oldalát, értékeld még a legbutább vicceit is.
  2. Ahogy mondani szokás, az ördög a részletekben rejlik. Az otthonotokban sem szabad felületesnek lenned. Mindig törekedj a tökéletesre.
  3. Dícsérj, dícsérj, dícsérj… Mindennapra öt dícséret. Ha nehéz feladatnak tartod, hogy öt jó tulajdonságát összeszed a férfinak, akit szeretsz, akkor valami már nincs rendben köztetek. Elindultatok a lejtőn, amit minél előbb meg kell akadályoznod.
  4. Legyél figyelmes. Apróságok teszik az életet élhetővé, ezért mindenki megérdemli megfelelő odafigyelést. Nem kell hatalmas ajándékokat vásárolnod, elég, ha a sokáig húzódó munka után a kedvenc vörös borával várod otthon a kedvesed.
  5. Emlékezzetek a régi szép időkre. Ha már semmivel sem tudod, felkelteni a másik figyelmét, akkor még mindig van egy aduászod: a megismerés öröme. A nosztalgia sok régi, elfelejtett érzést felébreszthet bennetek.
  6. Építsétek a kapcsolatotokat. Találjatok ki olyan programot, amelyben mindketten örömöt leltek. Füvesítsétek be a kertet, vagy tervezzétek meg a szabadságot.
  7. Mondd el a problémáid. Amikor épp egy nyugodt, csendes estét töltötök együtt, említsd meg, hogy milyen aggályaid vannak kettőtökkel kapcsolatban és fejtsd ki, hogy szerinted, mivel lehetne harmonikusabbá tenni a kapcsolatotokat.

Lépésenkét vezet az út ahhoz, hogy újra szerelemmel teljen meg az otthonotok, de soha ne engedd, hogy az unalom ölje meg az igazi érzelmeket.