Ez a weboldal sütiket használ. Az európai uniós jogszabályok értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy módosítsa adatvédelmi beállításait.
További információk Engedélyezem

Szerelem és szex /

Párkapcsolat /

Szexgyakorlatok: egy edzés, ami izgalomba hoz

Szexgyakorlatok: egy edzés, ami izgalomba hoz

Közzétéve: 2016.06.29.

Több fizikai aktivitással a szex iránt is nagyobb lesz az érdeklődésed, megadja számodra az energiát és az erőnlétet ahhoz, hogy jobban élvezd magad akár egyedül, akár a partnereddel, csökkenti a stresszt, amely blokkolhatja a szexuális érdeklődést, és növelheti az izmaidat, amelynek hatását egy szexuális kapcsolatban is érvényesítheted.

Egy kutatás rámutatott arra a tényre, hogy a testmozgás megnöveli a nők szexuális érdeklődését – amennyiben alacsony szexuális vágyat tapasztaltak a fizikai aktivitás elkezdése előtt.

Ez a hatás negyed órával a gyakorlatok befejezését követően a legerősebb (ez pedig jó indok arra, hogy otthon eddzünk!).

A következő gyakorlatok segíthetnek a szexuális érdeklődésed és élvezeted fokozásában:

  • Az aerobic bármelyik típusa – gyors gyaloglás, tánc, kerékpározás, úszás, kocogás – javítja a vérkeringést, ami biztosítja a szexuális érdeklődést.
  • Végezz talajgyakorlatokat a rugalmasságod és a kitartásod erősítése érdekében. Mialatt a hátadon fekszel, próbáld meg lágyan a medenceboltozatodat és az alsótestedet megemelni és a combjaidat befeszíteni. És ne felejtsd el a fontosságát annak, hogy képes legyél megtartani a testsúlyodat szex közben. Ezért, hogy formába hozd magad, feküdj a padlóra arccal lefelé és végezz módosított fekvőtámaszokat (behajlítva tartsd az a lábszáradat a szőnyegen vagy a matracon).
Szexgyakorlatok: egy edzés, ami izgalomba hoz
Több fizikai aktivitással a szex iránt is nagyobb lesz az érdeklődésed, megadja számodra az energiát és az erőnlétet ahhoz, hogy jobban élvezd magad akár egyedül...

  • A Kegel-gyakorlatok erősítik a medencefenéki izmokat, és közismert, hogy képesek megjavítani a férfiak és nők inkontinenciáját is, de ezek a gyakorlatok segíthetnek a nőknek az orgazmus elérésében és szexuális működésük javításában.
  • A Pilates és a jóga egyaránt fejleszti a mélyizmokat, és így javára válik a szexuális aktivitásnak is. Nők sztorizva számoltak be arról, hogyan segítettek nekik ezek a módszerek. Egy 2010-es tanulmány megállapította, hogy olyan nőknél, akiknek ritkán vagy egyáltalán nem voltak működésbeli panaszaik, a Pilates erősítette a medenceizmaikat legalább annyira, mint egy erre irányuló edzésprogram. A legújabb jógakutatások megállapították, hogy azoknak a nőknek, akik beiratkoztak egy 12 hetes jógaprogramra, jelentősen javult a szexuális életük minden területen: a vágy, az érdeklődés, a nedvesedés, az orgazmus, a kielégülés és a fájdalomcsökkenés terén egyaránt.