Ez a weboldal sütiket használ. Az európai uniós jogszabályok értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy módosítsa adatvédelmi beállításait.
További információk Engedélyezem

Szerelem és szex /

Párkapcsolat /

Sok súlyfelesleg – kevés szex

Sok súlyfelesleg – kevés szex

Közzétéve: 2016.06.24.

Az elhízottságból következően a túlsúlyos nők körében jelentős azok aránya, akik elhanyagolják a nem kívánt terhesség elleni védekezést, a túlsúlyos férfiak között pedig jóval gyakoribbnak számít a potenciazavar – olvasható a British Medical Journal című tudományos szaklapban közzétett tanulmányban, amely különösen az orvosok figyelmét hívja fel a két kínos kérdéshez – a szexhez és az elhízáshoz – kötődő különösen nagy felelősségre.

A tudományos elemzés egy olyan francia vizsgálódás adatain alapszik, amelyben több mint 10 ezer 18 és 69 év közötti férfi és nő vett részt a 2006-os évben.

A közreműködők kétharmada normál testsúlyúnak tekinthető, egynegyede enyhén túlsúlyos, míg a maradék 411 nő és 350 férfi jelentősen elhízott. A három csoportba való besorolást a kutatók a testsúlyt és a testmagasságot figyelembe vevő testtömegindex alapján határozták meg.

Sok súlyfelesleg – kevés szex
A hasonló mértékben elhízott férfiak esetében ez az arány még magasabb – 69 százalék – volt. E férfiak körében mindemellett még két és félszer gyakoribbnak bizonyult ...

Az elemzés során kiderült, hogy a nagy mértékben elhízott nők esetében 29 százalékkal nagyobb volt azok aránya, akiknek a felmérést megelőző egy év alatt egyetlen szexuális aktust sem tudhattak maguk mögött. A hasonló mértékben elhízott férfiak esetében ez az arány még magasabb – 69 százalék – volt. E férfiak körében mindemellett még két és félszer gyakoribbnak bizonyult a potenciazavar; a nők között pedig a nem kívánt terhességet mutatták ki négyszer sűrűbben.

- Yahoo news -