Ez a weboldal sütiket használ. Az európai uniós jogszabályok értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy módosítsa adatvédelmi beállításait.
További információk Engedélyezem

Szerelem és szex /

Párkapcsolat /

Pasinevelő tippek és trükkök

Pasinevelő tippek és trükkök

Közzétéve: 2016.06.24.

Amy Sutherland író, hosszú ideig tanulmányozta a háziállatok (!) viselkedését és tanításukat egy egzotikus állatokat nevelő központban, majd szép lassan és kis változtatással a tapasztalatait a férjén is kipróbálta.

Ezen módszereket az Egyesül Államok vezető pszichológusai is megvizsgálták és megfelelőnek találták őket, szóval ezen pasinevelő technikákból nyújtunk most át egy csokorral nektek.

1. Nem segít a házimunkában

Ha szeretnéd a srácot rávenni arra, hogy végezzen egy kis házimunkát, és nem akarod, hogy húzza emiatt napokig az orrát, használd fel a kisfiú énjét, hiszen a legtöbb férfi belül egy nagy gyerek: lefordítva mondd el neki, mivel lesz megjutalmazva, ha elvégzi, amit rábíztál: így motiválva érzi majd magát és nem fogja rabszolgamunkának érezni mondjuk a fűnyírást, vagy a kocsi mosást, hiszen végig arra fog gondolni, amit cserébe beígértél neki. Persze Te is tartsd be a szavad cserébe és tényleg jutalmazd meg – mondjuk egy szexi estével.

2. Nincs jó társasági modora

Ha a pasid nem megfelelően viselkedik társaságban, mondjuk gyakran mond durva, sértő vicceket, akkor nem az a megfelelő módszer, hogy ott helyben mindenki előtt letolod. „Ha kijavítunk egy férfit mindenki előtt, úgy fogja érezni, hogy anyáskodunk felette, és csak azért sem fogja azt tenni, amit mondunk neki.” - mondja Patricia Convalt Ph.D, pszichológus. Ha a párod Neked nem tetszően viselkedik, akkor ne vegyél tudomást róla, és csak a testbeszédeddel vagy tekinteteddel érzetesd vele, hogy haragszol Rá. Ugyanakkor, ha tetszik amit mond vagy tesz, rögtön hozd a tudomására, adj neki puszit vagy paskold meg a fenekét, de mindenképp éreztesd vele, hogy most jó nálad. Úgyis azt szeretné, ha büszke lennél rá, így igyekezni fog megfelelően viselkedni. Az a lényeg, hogy mindig következetes legyél, azaz éreztesd, ha haragszol Rá, de ha tetszik, amit tesz, azt azonnal hozd a tudomására.

3. Kihátrál a vitákból

A férfiak - és ez az állatvilágban a lovakra jellemző - az első hangos szóra legszívesebben elinalnának. Ez ellen jó módszer, ha halk, nyugodt hangon hozod a tudomására, hogy mi bánt ahelyett, hogy kiabálsz vagy hisztizel vele. Ha haragszol rá, először higgadj le, gondod át, mit szeretnél neki mondani, és csak azután közöld vele a problémád és azt is, hogy szerinted hogyan lehetne ezt megoldani. Mialatt beszélsz hozzá, simítsd végig a karját vagy a combját, ettől ő is jobban érzi majd magát és meg fog hallgatni. Lehet, hogy ez tőled nagyobb önuralmat igényel, de hidd el, megéri.

Pasinevelő tippek és trükkök
Erre az a módszer, hogy megfigyeled a pasidat mikor a leginkább aktív: amint rájössz, hogy ez melyik időszaka a napnak, ekkora adj neki feladatokat. Ne akkor akard ...

4. Nem enged neked

Ezen módszert az állatidomárok is alkalmazzák: Ha el akarsz valamit érni a pasinál, és szeretnéd, ha a Te akarod érvényesülne, arra a legjobb módszer, ha nem adod elő a rettenthetetlen csajt, csak azért, hogy érvényesüljön az akaratod, sokkal jobb, ha partnerként tekintesz rá, és ezt a testbeszédeddel is a tudomására hozod. Semmiképp ne lépj személyes terébe vita közben, és semmiképp ne tedd a csípődre vagy fond össze a mellkasod előtt a kezed, és ne gesztikulálj hevesen, mert attól fenyegetve érzi majd magát. Helyette ülj le mellé, vegyél fel az övéhez hasonló de mindenképpen egy nyitott és nem egy fenyegető testhelyzetet, és így próbáld meggyőzni a Te igazadról.

5. Nem emeli fel a fenekét a kanapéról

A férfiak alapvetően lusták, de vannak olyan napszakok, amikor - akárcsak az oroszlánok - aktívabbak. Igenis van olyan időszak, amikor egy férfi a füle botját sem mozdítja, hiába könyörögsz neki. Erre az a módszer, hogy megfigyeled a pasidat mikor a leginkább aktív: amint rájössz, hogy ez melyik időszaka a napnak, ekkora adj neki feladatokat. Ne akkor akard rávenni egy kis házimunkára, amikor félig „kómásan” fekszik a TV előtt, hanem amikor egyébként is tevékeny időszaka van, mondjuk edzésből jön vagy láthatóan pezseg benne az életerő és ekkor még örül, hogy lesz mivel levezetnie. És ne feledd motiválni valamivel, mondjuk ígérd be neki a héten a kedvenc ételét vacsira.

6. Nem elég figyelmes

Ha a pasid már nagyon beleszokott a napi rutinba és régen nem szervezett egy romantikus vacsorát vagy más közös programot, finoman vezesd rá, Te mit szeretnél. Helyezz el gyertyákat a lakás különböző pontjain, hűtsd be a kedvenc italodat vagy az ő kedvencét, és add a kezébe vacsora előtt. Azaz hozd hangulatba őt is, és így létrejön egy rituálé, amihez hozzászokik, és könnyebben fog magától is hasonló klassz estéket szervezni kettőtöknek.

- cosmopolitan.com –