Ez a weboldal sütiket használ. Az európai uniós jogszabályok értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy módosítsa adatvédelmi beállításait.
További információk Engedélyezem

Szerelem és szex /

Párkapcsolat /

Lebuktattam a férjem! Biztosan ezt akartam?

Lebuktattam a férjem! Biztosan ezt akartam?

Közzétéve: 2016.06.27.

A történet megszokott koreográfiát követ. Naponta több száz nő játszhatja végig ugyanezt.

A legtisztább gyermeki ártatlansággal és a leghalványabb gyanú nélkül, gondos feleség módjára leellenőrzi a zakó zsebeit. Kósza papír zsebkendők és gyűrött szalvéták után kutat. Ezek helyett egy papír cetli akad a kezébe. Értetlenül bámul rá.

Mi van?

Először föl sem fogja. De már érez valamit, amit nem kéne. Letaglózó öntudatlanságában nyúl a telefonért és tárcsázza a papíron levő számot. A vonal végén lidérces álomként szólal meg egy idegen nő hangja. Még most sem hajlandó tudatosítani. Hárítja a szembenézést. Csak a teste reagál. Hányingere támad, a tárgyak körvonalai elmosódnak szemei előtt, lábai remegni kezdenek.

Döntés előtt áll. Élete egyik legnagyobb döntése előtt. Két variáció van. Vagy nem vesz tudomást a dologról, lecsapja a telefont és miszlikekre tépi az ominózus papírdarabkát, úgy, hogy írmagja sem maradjon még az emlékezetnek sem. Vagy felhívja újból és kinyomozza, mi ez az egész.

Ő az utóbbit választotta.

Leltárja nem igazán megnyugtató azok számára, akik hasonlóképpen tennének: egy évi pszichológia kezelés, összekuszálódott rokoni kapcsolatok, anyagi gondok, magány és magára hagyottság.

Hajdanán nem volt kétséges a nő-modell. A jó feleség zokszó nélkül szemet hunyt férje kicsapongásai felett. Olyan arisztokratikus bölcsességgel, mint a híres famíliák asszonyai tették. Ezzel nem azt akarom sugallni, hogy minden nő forduljon el, csukja be szemét, és tömjön vattát a fülébe, amikor férje, társa éppen félrelép. Hogy nyeljen csak le mindent, mert ennél jobbat nem tehet. De meg kell állni egy pillanatra, és az összes körülmény alapos mérlegelése után dönteni.

Ha úgy érzed, hogy képtelen vagy megbocsátani a megcsalatást, ha felkészültnek érzed magad az egyedülállóságra, ha elég erős vagy a napi gondokkal egyedül megküzdeni, ha anyagilag is megállsz a lábadon, ha nagyobb a büszkeséged a társfüggőségednél, akkor emeld fel a kagylót, járj az otromba ügy után és könyörtelenül tegyél pontot a kapcsolatotok végére.

Lebuktattam a férjem! Biztosan ezt akartam?
Gondold végig, hogy mit veszítesz és mit nyersz azzal, ha vájkálsz a zavarosban. Jusson eszedbe, hogy a világ és benne a gyarló ember így van összerakva.

De ha olyan fajta vagy, aki félember egyedül, aki valósággal betege az egyedüllétnek, akinek gyengék az idegei, aki képtelen egy fizetésből eltartani magát, akkor vegyél egy nagy levegőt, mielőtt a döntő lépésre szánnád el magad. Gondold végig, hogy mit veszítesz és mit nyersz azzal, ha vájkálsz a zavarosban. Jusson eszedbe, hogy a világ és benne a gyarló ember így van összerakva. Félrehajolhat olyan könnyen, mint nyári szélben a fűzfaág. Mérlegeld, hogy főben járó bűn ez vagy csak egy múló vétség.

Nagyon fontos, hogy őszinte választ adjál rá. Az önbecsapás a legnépszerűbb védekezési mechanizmus. Ha a szíved mélyéről nem tudsz megbocsátani a másiknak, igazán elfelejteni vagy bagatellizálni tettét, akkor nem sokat ér a feloldozás. Ez csak látszólagos lesz. Törékeny s ebből kifolyólag tiszavirág életű.

A statisztikák szerint a kapcsolatok hetven-nyolcvan százalékában megtörténik a félrelépés nem túl tisztességes, viszont eléggé népszerű aktusa. Vagyis ezt a dolgot vehetjük akár tipikusnak is. Némi túlzással a párkapcsolatok kötelező velejárójának. A hűtlenség személyiségünk árnyékos oldalán húzódik meg, a többi nem éppen dicséretes tulajdonság mellett. Nem szép dolog, vitatható morális és erkölcsi szempontból, de nem vitatható a megléte szempontjából. Él, virul, burjánzik, terjed- ez a természete.

Ezeket azért nem árt figyelembe venni, mielőtt szakítanál. Lányok ezrei átkozzák magukat és a pillanatot, amikor egy kilengés miatt tették lapátra kedvesüket. Azóta sem találtak olyan kedves, sármos, édes fiút, mint amilyen csélcsap barátjuk volt.

Persze, a megcsalás formája sokat számít. Ha nagyon bumfordi, bántó vagy személyünket sértő, akkor tényleg nincs más választás: lapátra a tettessel!

A barátnőm története sem torkollott tragédiába. Inkább úgy mondanám: csendes belenyugvásba és fél-idillbe. A kezdeti küzdelmek után valahogy kialakult egy rendes kerékvágás. A felek kibékültek, az indulatok elhaltak. A válás után néha összejártak, még jól is érezték magukat együtt. De soha többé szóba nem került az újrakezdés. Mindketten élték a maguk saját, másiktól független és másiktól hiányos önálló életét.

- Intera –