Ez a weboldal sütiket használ. Az európai uniós jogszabályok értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy módosítsa adatvédelmi beállításait.
További információk Engedélyezem

Szerelem és szex /

Párkapcsolat /

Két pasi között - hogyan tovább?

Két pasi között - hogyan tovább?

Közzétéve: 2016.06.27.

Azért valljuk be, hogy a „tilos harmadik” csakis akkor szivároghat be egy kapcsolatba, amikor azon már hajszálerek keletkeztek.

Addig kizárt dolog. A szerelmek kezdetén olyan szorosan zárnak az érdekek és érdeklődések falai, hogy azon egy lélek se ki se be nem juthat.

Ha bármelyik fél életében feltünedezik egy potenciális „veszélyforrás”, az annak a jele, hogy az adott fél kötelékei lazulni kezdtek. Már nem csak a nagy szerelem fér el mellette, nemcsak az, akivel sülve-főve együtt volt a kezdetekkor. A kettejük között keletkezett hézagba gond nélkül befurakodhat egy harmadik.

Az esetek káprázatosan változatosak. Ez a bizonyos harmadik szinte bárki lehet. Gyakran tetszhalottságából éled újjá egy hajdan-volt szerelem. Nem kevésbé elterjedt a flörtön megpuhított munkatárs-szerelem. Néha pedig a semmiből kel életre a tűz, egy olyan barát, szomszéd vagy rokon képében, akiről a legvadabb álmainkban sem gondoltuk mást, mint hogy „á, hisz ő csak egy barát, szomszéd vagy rokon.” A legkínosabb pedig az, amikor legjobb barátnőnk legfrissebb pasijával „rezgünk össze.”

Az ember persze, pláne ha volt gyerekszobája és kellő erkölcsi érzékkel felvértezett, igyekszik elkerülni az ilyen zűrös helyzeteket. De a dolgok nem mindig úgy jönnek felszínre, ahogy azt a képzelet barlangjában kiagyaltuk.

Egy kis kedveskedés, egy kis cirógatás, néhány jól időzített mondat, és a bomba már robbant is bennünk. Már csak akkor vesszük észre, hogy jól benne vagyunk a slamasztikában, amikor késő. Olyan helyzetbe kerültünk, amiről úgy ítélkezik a népnyelv, hogy abból bizony jól kijönni nem lehet.

Két pasi között - hogyan tovább?
Az is megtörténik olykor, hogy az ember egyszerűen nem tud dönteni, mert mindkét fél mellett (és ellen) nyomós érvek sorakoznak fel. Ha lenne rá lehetőségünk, akkor ...

Elég nagy a tét. Tételezzük fel, hogy volt egy jól bejáratott kapcsolatunk, amiben tulajdonképpen minden passzolt, kivéve azt a tényt, hogy egy kicsit megkopott már. De mi ahelyett, hogy megpolíroznánk egy kicsit, kifényeznénk, ahol lehet, hagyjuk magunkat elcsábítani egy illúzió által. Ez az illúzió arról sutyorog a fülünkbe, hogy „szükséged van egy kis izgalomra, hogy csak ártatlan flörtölgetés az egész, hogy ugyan, jár ennyi neked, hogy nincs abban semmi rossz” és így tovább. Mi pedig benyakaljuk, mint a csecsemő az álmot adó édes tejet.

Pedig ha ilyen esetben a rációra hallgatnánk, akkor megkímélnénk magunkat a káros mellékhatásoktól és következményektől. Ám nem az agy, hanem egészen más testrészek lüktetnek ilyenkor az emberben, amik arra ösztönzik, hogy vágja hanyatt magát az illúziónak.

Ilyen esetben előfordulhat, hogy egy könnyű és felejthető szórakozás miatt elvesztünk valakit, akinek pedig a kisujja is többet ért, mint annak a másiknak az egész lénye. Aki ekkora vérveszteséggel lépett már ki kapcsolatból, az pontosan tudja, hogy miről beszélek. Egy életre szóló baklövés terhét cipelhetjük ilyenkor magunkkal.

Az is megtörténik olykor, hogy az ember egyszerűen nem tud dönteni, mert mindkét fél mellett (és ellen) nyomós érvek sorakoznak fel. Ha lenne rá lehetőségünk, akkor úgy tennénk velük, mint a jó háziasszony a tésztával. Ő is kétféle lisztet vesz elő, ha remekelni akar a sütésben. Mi is szívesen gyúrnánk össze a pasik jobbik felét egymással. A két jobbik oldal egyesítve mégiscsak hasznosíthatóbbnak tűnik, mint külön-külön. De, sajna, erre nincs mód.

Az biztos, hogy a kettős flört „forgalmi engedélye” csak rövid távra szól. Előbb-utóbb dönteni kell. Ilyenkor pedig, a kapcsolatok ősi törvényszerűségei nyomán könnyen előállhat a „két szék között a padlóra-esés” kellemetlen, de tipikus esete.

Ezek után talán nem meglepő a végkövetkeztetésem. Úgy gondolom, jó gazda módjára nem árt mérlegelni az adott helyzetet. Ahogy ő is szétnéz birodalmán és mindent aprólékosan számba vesz, mielőtt új területekre vetné magjait, úgy te is fontold meg jól, hogy szükség van-e egy új szántásnyomra a régi, mély barázdás nyomok mellé.

- Intera –