Ez a weboldal sütiket használ. Az európai uniós jogszabályok értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy módosítsa adatvédelmi beállításait.
További információk Engedélyezem

Szerelem és szex /

Párkapcsolat /

Ha elfog(y) a vágy

Ha elfog(y) a vágy

Közzétéve: 2016.06.22.

Rengeteg pár panaszkodik arra, hogy egy-egy, vagy még inkább a hét legtöbb estéje nem az érzéki dolgokkal végződik, hanem villámgyorsan alvásba fullad a pár mindkét részéről.

Az Egyesült Államok-beli „National Sleep Foundation” megtalálta a választ: a párkapcsolatban élő amerikaiak 58 százaléka egyszerűen túl fáradt és álmos estére, hogy házastársi kötelezettségeinek eleget tegyen.

A felnőtt szervezetnek naponta átlagosan 8-10 óra alvásra van szüksége, a „Sleep in America” elnevezésű kutatás résztvevői átlagosan 6,9 órás alvással fejezik be szorgos mindennapjaikat, minden negyedik pedig elvesztette szexuális érdeklődését pontosan az alváshiány miatt – idézi a Men’s Health online változata a tanulmányt.

Ha elfog(y) a vágy
A felnőtt szervezetnek naponta átlagosan 8-10 óra alvásra van szüksége, a „Sleep in America” elnevezésű kutatás résztvevői átlagosan 6,9 órás alvással fejezik...

Természetesen nem csak a szexuális élet az, amely a kevés alvás miatt csorbát szenved. A munkahelyi csökkent teljesítmény, vagy a figyelem elkalandozása autóvezetés során az alvással töltött idő hiányának számlájára írható. A hiány okai általában nagyon egyszerűk: túl sok, munkával töltött idő, horkolás, vagy akár a nyughatatlan láb-szindróma (restless leg), vagy a nemrégiben megszületett gyermek gondoskodik éjszakánként az ébresztésről. A párok ilyenkor hajlamosak egy-egy külön ágy beszerzésére, vagy akár külön szobába is költöznek, és a szexnek ezzel végképp lőttek - írja az amica.de.

Érdemes tehát nem természetesnek venni a kialvatlanság és fáradtság állapotát, és megkeresni annak a módját, hogy a szervezetünknek szükséges alvásidőt megteremtsük. Munkánk priorizálásával, drasztikusabb esetben munkahely-váltással előrébb léphetünk a megoldás irányába. Ha a fáradtság oka gyermek érkezése, a nagyszülők, rokonok, vagy a bölcsőde bevonása nem csak számodra jelent több pihenést, hanem a pároddal töltött idő is élvezetesebb lesz. Akár a szó szoros értelmében is…