Ez a weboldal sütiket használ. Az európai uniós jogszabályok értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy módosítsa adatvédelmi beállításait.
További információk Engedélyezem

Szerelem és szex /

Párkapcsolat /

Csak szex és semmi érzelem?

Csak szex és semmi érzelem?

Közzétéve: 2016.06.27.

Egy 2000 német férfi és nő bevonásával elkészített közvélemény-kutatás eredménye szerint a megkérdezettek közel egyharmada havonta mindösszesen egyszer él nemi életet.

A 18 és 65 év közötti válaszadóknak ettől függetlenül határozott véleménye van a szexszel kapcsolatos kérdésekben.

A nők egynegyede számára egy férfi csak akkor számít jónak az ágyban, ha ki tudja elégíteni. A férfiak másképp gondolják: mindössze 17 százalékuk van ugyanezen a véleményen.

A válaszadó férfiak 54 százaléka úgy véli, hogy a szex és a szerelem egymástól elválaszthatatlan dolog, a nők körében többen gondolják így: 61 százalékuk szerint függ össze szorosan a két fogalom. Az érzelmek nélküli szex – ennek megfelelően – a férfiak 34, a nők 25 százaléka esetében nem jelent problémát.

Csak szex és semmi érzelem?
Ám ebben a témakörben úgy tűnik, nincs teljes következetesség: a nők 27 százaléka hajlandó lenne férjén kívül mással is ágyba bújni.

A partner megcsalása különösen a nők körében vált ki határozott elutasítást: 92 százalékuk nem tartja elfogadhatónak a hűtlenkedést, míg a férfiak körében valamivel alacsonyabb (84 százalék) a hasonlóan gondolkodók aránya. Ám ebben a témakörben úgy tűnik, nincs teljes következetesség: a nők 27 százaléka hajlandó lenne férjén kívül mással is ágyba bújni. Különösen a 31 és 50 év közöttiek körében volt a legnagyobb az erre való hajlandóság. A férfiak körébe ugyanez az életkor előrehaladtával nő; az 51 és 65 év közöttiek körében a legmagasabb: közöttük minden harmadik férfi lenne nyitott a szexuális kilengésre.

- fitforfun.de –