Ez a weboldal sütiket használ. Az európai uniós jogszabályok értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy módosítsa adatvédelmi beállításait.
További információk Engedélyezem

Szerelem és szex /

Párkapcsolat /

A férfiak másképp értelmezik a szerepüket?

A férfiak másképp értelmezik a szerepüket?

Közzétéve: 2016.06.24.

Szabadság, elégedettség-érzés és a férfiasság definíciójának a korábbiaktól eltérő értelmezése - hangzik a férfiak válasza 2011-ben arra a kérdésre, hogy mi az, amire vágynak - olvasható egy aktuális német közvélemény-kutatásban.

A 45 évnél fiatalabb férfiak elsősorban szakmai sikereket szeretnének elkönyvelni amellett, hogy erős egyéniséggel rendelkeznek és határozottan lépnek fel az egyes szituációkban.

Az ettől idősebbek ezzel szemben inkább ápolt külsőre, megbízhatóságra, biztos anyagi háttérre és őszinteségre vágynak.

A férfiak másképp értelmezik a szerepüket?
Szabadság, elégedettség-érzés és a férfiasság definíciójának a korábbiaktól eltérő értelmezése - hangzik a férfiak válasza 2011-ben arra a kérdésre...

A nők válaszaiból az derül ki, hogy az ő elvárásaik szerint másfajta képet fest az ideális, általuk áhított férfi. Az őszinteséget a nők is az első között említették, amikor tipikus és elvárt férfiak tulajdonságokról faggatták őket. Emellett szerintük az igazi férfinak jó műszaki érzéke és kiváló humorérzéke is legyen, miközben külsőre igazi férfias tulajdonságokkal rendelkezik.

A tanulmány szerzői külön kiemelik, hogy a férfiak válaszában a humor és a férfias külső - mint férfias tulajdonság - egyáltalán nem szerepelt, ám mivel a nők kiemelt jelentőséget tulajdonítanak e két tényezőnek, jelentős konfliktusforrásként értelmezhető ezen eltérés.

A férfiak - a válaszok tanulsága szerint - a továbbiakban is csak szeretnék jól érezni magukat az életben, hobbijuknak adózni, valamint szakmai sikerekkel büszkélkedni (ezt csak a harmadik helyen említették), s az sem árt, ha jól néznek ki. A gyerekvállalás ezzel együtt csak az ötödik helyre került náluk. Bevallásuk szerint a tipikus státuszszimbólumok - mint ház, autó - nem olyan fontosak az életben, jól megvannak nélkülük is. S ha mindemellett őszinték is voltak a válaszadáskor, a nők többsége már elégedett is lehet velük.

- fitforfun.de –