Ez a weboldal sütiket használ. Az európai uniós jogszabályok értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy módosítsa adatvédelmi beállításait.
További információk Engedélyezem

Női egészség /

Fitness /

Honnan ismerhető meg a hatásos diéta?

Honnan ismerhető meg a hatásos diéta?

Közzétéve: 2016.06.30.

A fogyás különösen jól jövedelmező üzletág a diétás módszereket kitalálóknak és a hozzájuk kapcsolódó termékeket, eszközöket gyártóknak, valamint forgalmazóiknak.

A télikabátok eltűnésével, és a súlyfelesleget is megmutató ruhadarabok előkerülésével új diétás elhatározások születnek – ha már újévi fogadalomként nem működtek…

Egyes módszerek hét nap alatt hét kilónyi fogyást ígérnek - az ehhez hasonló kijelentések nem számítanak ritkaságnak. Még ha ebből valamennyi valóra is válik, szinte biztosra vehető, hogy hamarosan felüti fejét a jojo-effektus. Pár szempont alapján könnyen eldönthető egy módszerről, hogy működőképes-e.

Íme a hatékony diéták checklistája és a leggyakoribb buktatók:

  1. A naponta bevitt energia mennyisége messze1200 kilokalória alatt van. A feltűnően alacsony napi energiaadag gyors fogyáshoz vezethet, ugyanakkor nagy a kudarc valószínűsége is.
  2. A rövid idő alatt nagy súlyvesztést ígérő fogyókúrás módszerek a legtöbb esetben jojo-effektushoz vezetnek.
  3. A kizárólag bizonyos élelmiszer- vagy tápanyagtípusokra épülő diéták egyoldalú, azaz egészségtelen táplálkozást eredményeznek.
Honnan ismerhető meg a hatásos diéta?
A feltűnően drága módszer, főleg, ha még szerződést is alá kell hozzá írni – a komolytalanság jele lehet. A diétás személyi trénerek honoráriuma is a csillagokig...
  1. A táplálék-kiegészítőkön alapuló fogyókúrák sok esetben drasztikusan megterhelik pénztárcánkat, ám az egyoldalú táplálkozás veszélye ilyenkor is fennállhat.
  2. A negatív kalóriákat és zsírégető anyagokat emlegető metódusok hatásossága a legtöbbször elhanyagolható.
  3. A napi egy kilót, vagy annál több fogyást beharangozó diéták nem hitelesek – hosszú távon csakis a lassú súlycsökkenés kivitelezhető visszahízás nélkül.
  4. A reklámozott módszerrel állítólag lefogyottak élménybeszámolói és az előtte/utána típusú képek szinte minden esetben manipuláltak – és amúgy ma már cikinek is számítanak.
  5. A feltűnően drága módszer, főleg, ha még szerződést is alá kell hozzá írni – a komolytalanság jele lehet. A diétás személyi trénerek honoráriuma is a csillagokig terjedhet. Mielőtt bármibe belemennénk, vizsgáljuk meg alaposan, mit ígérnek a pénzünkért cserébe.
  6. A diétás módszer pénzbe kerül, s előtte nem láthatók a részletek – mint az számos online-módszer esetében jellemző. Ez szintén gyanús lehet…
  7. Mellébeszélés-szaga van azoknak a módszereknek is, amelyek garanciát is ígérnek a fogyásra. Egy-egy diéta sikeressége egyedül csak rajtunk áll, nem ígérhető semmiféle garancia...

- fitforfun.de –