Ez a weboldal sütiket használ. Az európai uniós jogszabályok értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy módosítsa adatvédelmi beállításait.
További információk Engedélyezem

Női egészség /

Fitness /

D-vitaminnal gyorsabb a fogyás

D-vitaminnal gyorsabb a fogyás

Közzétéve: 2016.06.24.

Hozzájárulhat-e a D-vitamin hiánya a túlsúlyosság kialakulásához, avagy a kiegyensúlyozott D-vitaminszint jótékonyan támogatja-e a diétát? – tették fel a kérdést a Minnesotai Egyetem kutatói.

A tudósfajta pedig olyan természet, amely a kérdéseket akkor kedveli a leginkább, ha a választ is megtalálhatja rá.

Ennek megfelelően 38 túlsúlyos emberen végezték el megfigyeléseiket, amely során a túlsúlyuktól megszabadulni kívánók naponta 750 kalóriával kaptak kevesebbet korábbi életmódjuk során megszokott energiabevitelhez képest.

D-vitaminnal gyorsabb a fogyás
A hasi elhízás számos esetben tehető felelőssé szív- és érrendszeri megbetegedés vagy a magas vérnyomás kialakulásáért – ennek tükrében még nagyobb jelentőségű a ...

A kísérlet eredményeképpen bebizonyosodott, hogy minél magasabb D-vitaminszinttel fogott valaki a fogyókúrába, annál nagyobb fogyásra számíthatott. Ha ez nem lenne elég siker, arra is fény derült, hogy a zsírsejtek a test egészéhez viszonyított arányokat tekintve a hasi rétegekről tűntek el legnagyobb mennyiségben. A hasi elhízás számos esetben tehető felelőssé szív- és érrendszeri megbetegedés vagy a magas vérnyomás kialakulásáért – ennek tükrében még nagyobb jelentőségű a tengerentúli kutatók eredménye. „Adataink azt engedik feltételezni, hogy a D-vitamin bevitele a kalóriacsökkentésen alapuló diéta során növeli a fogyás mértékét” – mondja a kutatásáról Shalamar Sibley, a csoport vezetője.

A tudósok az eddigi sikereken felbuzdulva a következőkben annak kívánnak utánajárni, hogy nagyobb mennyiségű D-vitaminadagokkal egyenesen arányosan növekszik-e a fogyás mennyisége. Nekünk pedig addig is marad a nyári napfény, és a különböző halfajták fogyasztása, utóbbiakból ugyanis a szardínia, a hering, a lazac és a makréla különösen gazdag az életfolyamatok szempontjából is fontos D-vitaminban.

- fitforfun.de –