Ez a weboldal sütiket használ. Az európai uniós jogszabályok értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy módosítsa adatvédelmi beállításait.
További információk Engedélyezem

Hírek, aktualitások /

Mindenféle /

Tényleg több jut a jóból a szőkéknek?

Tényleg több jut a jóból a szőkéknek?

Közzétéve: 2016.06.27.

Egyszer szőke másik alkalommal barna parókát kellett viselniük. Azáltal, hogy megzavar és félbeszakít, a „határsértő” mindig magára vonja a figyelmet. Amikor úgy tűnik, hogy a te igényeid kevésbé fontosak a másiknál, akkor hagyd őt figyelmen kívül és neheztelj rá kicsit.

A hajszín egyáltalán nem befolyásolta a segítségnyújtás intenzivitását.

Egy másik kevésbé tudományos kísérlet mindössze annyiból állt, hogy egy csinos és természetes barna hajú nőnek először eredeti hajszínével, később pedig szőke parókával kellett végig sétálnia London utcáin. A kísérlet - meglepő módon - azt bizonyította, hogy többen fordultak meg utána, amikor természetes barna hajszínével vonult az utcákon, mint amikor szőke hajat viselt.

Jonathan Rees, az Edinburghi Egyetem egyik bőrgyógyásza mialatt a hajszín genetikájának okait kutatta, arra a megállapításra jutott, hogy a Földön az emberek többségének fekete vagy sötétbarna haja van. A természetes szőke és vörös haj ritkább, elsősorban az északi népekre jellemző, és az, hogy mai napig különlegesnek tartjuk őket, talán ezen hajszínek viszonylag ritkább előfordulásából adódik, hozzátéve, hogy a valódi szőke és vörös emberek bőre kényesebb, hamarabb égnek le a napon, és esetükben magasabb a bőrrák kialakulásának a veszélye.

Egy 1971-ben megjelent pszichológia tanulmány szerint a sötét hajú férfiak egyértelműen a barna hajú nőket preferálták, a világos hajú férfiak egyformán szeretik a sötét és világos hajú nőket, míg a szőke, barna és vörös hajú nők egyértelműen a sötét hajú férfiakra voksolnak, és a festett szőke hajú nők is egyaránt kedvelik a sötét és világos hajú férfiakat. Szóval nem lehetett egyértelműen eldönteni, hogy egy hajszín képviselői milyen hajszínű társat szeretnének a másik nem köréből.

Tényleg több jut a jóból a szőkéknek?
A tanulmány azt bizonyította, hogy a férfiak jellemzően bedőlnek mindkét sztereotíp állításnak (pl: férfiaknak szőke és vörös hajú nők képeit mutatták, a szőke ...

Egy 1989-ben megjelent ír pszichológia tanulmány a buta szőke és a temperamentumos vörös sztereotípiákat vizsgálta. A tanulmány azt bizonyította, hogy a férfiak jellemzően bedőlnek mindkét sztereotíp állításnak (pl: férfiaknak szőke és vörös hajú nők képeit mutatták, a szőke hajúakat kevésbé intelligensnek tartották, míg a vörös hajú nők képeire pedig egyértelműen azt mondták, hogy látszik rajtuk, hogy nagyon temperamentumosak és életrevalóak).

Szóval, ez az igazság. A nagy döntőbíró, az ÉLET még mindig nem hozta meg az ítéletét a “vajon szórakoztatóbb-e szőkének lenni és könnyebb-e nekik az élet a hajszínük okán?” kérdését boncolgató ügyünkben.

Általánosságban elmondhatjuk, hogy a különböző személyiségjegyek és az önbizalom valószínűleg jobban befolyásolja az egyén boldogságát, boldogulását mint a hajszín. Néha a hajszínváltás (pl: természetes szőkéről valami teljesen más színre, vagy barnáról vörösre) pozitív irányba befolyásolja a személyiségfejlődést.

Tehát a nagy kérdés az, hogy vajon Pamela Andersonnak és Anna Kournikovának (aki nem ismerné a hölgyeket akkor segítünk: mindketten platinaszőkék) könnyebb-e az élete, mint Jennifer Lopeznek vagy Catherine Zeta-Jones-nak (természetes barnák)? A válasz erre a kérdésre: kérdezzük meg a fodrászukat és/vagy a pszichológusukat!

- hairboutique.com –