Falmatricákkal kapcsolatos tudnivalók

Falmatricákkal kapcsolatos tudnivalókA falmatricák kiváló megoldást nyújtanak a szobák falainak egyediesítésére, otthonod díszítésére. Falmatrica felhelyezéséhez nem kell szakember, viszont néhány alapvető tudnivalóval nem árt tisztában lenni, ha azt szeretnéd, hogy a lehető legjobban sikerüljön a felhelyezés.

Először is tudni kell, hogy vannak olyan felületek, melyekre nem ajánlott falmatricát tenni. Ilyenek pl. a meszel falak, frissen festett falak, egyenetlen falfelületek, valamint latex vagy szilikont tartalmazó festékkel festett falra sem ajánlott falmatricát felhelyezni. Ha mégis megpróbálod, előfordulhat, hogy jól fog elsülni, de ennek az esélye nagyon kicsi, nem érdemes kockáztatni.

A felhelyezéshez általában tartozik útmutató, segítség, ha nem, akkor a következőkre kell odafigyelni. Fontos, hogy nagyobb falmatricák esetén érdemes segítséget kérni, és nem egyedül felrakni azokat, mert ugyan maga a folyamat nem nehéz, de egy több méteres falmatricát egyedül nehézkes felrakni.
Amire szükséged lesz a felhelyezéshez, az egy vízmérték (ha fontos, hogy egyenes legyen a minta), ceruza, cellux. Ezek segíteni fognak abban, hogy biztosan a tökéletes helyre kerüljön fel a falmatrica.

A felhelyezés előtt a falfelületet le kell tisztítani, portalanítani, és a zsírt is el kell távolítani a felületről. Frissen festett, tapétázott fal esetén várj 2-3 hetet, ennyi idő alatt a fal teljesen megszárad. Ha nem vagy biztos abban, hogy a falfelületre felhelyezhető egy falmatrica, akkor el kevésbé fontos helyen próbáld ki, és ne egyből a nappali fő falára helyezz fel egy 3x3 méteres falmatricát.